Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hospody

21. 1. 2014

Obracím se nyní na Vás, páni restauratéři. Slyšel jsem opět ze sdělovacího prostředku o tzv. „tringeltech“ - spropitném. Kolik by číšník měl dostat od zákazníka a mnoho zdůvodnění proč. Ptám se, jaký „tringelt“ jste Vy dali zubaři, instalatérovi, bankéři, zdravotníkovi a mnohým jiným, které jste potřebovali? Jo žádný? Ale oni pro Vás také se samozřejmostí vlastní odvedli práci! Prosím na zahraničí nekoukejte. Když někdo něco dělá špatně tak to také budete dělat špatně? A to jen proto, že to tak dělají třeba v zahraničí? Ono jinak by se dalo i toto nazvat úplatkem. Bezdomovci žebrají, nebo jen chtějí „tringelt“? Ne, nemyslím si, že míchám dohromady hrušky s jablky. Stále hovořím jen o penězích navíc! Jinými slovy o veřejných úplatcích. Jo Vy to nepovažujete za úplatky páni číšníci? Pan majitel s tímto příjmem počítá, a proto máte nízký plat? Tak je opusťte. Nechte je v tom samotné, ať si poradí. Jo že budete muset páni restauratéři zdražit? Ale, ale. Máme zde tolik vyhlášených odborníků. Že by Vám neporadili?

 
10% z ceny, to přece není tolik, když jste přišli. Ale já třeba jako řemeslník to chci také. Jedná se i zde snad o umění? …..