Hospody
Obracím se nyní na Vás, páni restauratéři. Slyšel jsem opět ze sdělovacího prostředku o tzv. „tringeltech“ - spropitném. Kolik by číšník měl dostat od zákazníka a mnoho zdůvodnění proč. Ptám se, jaký „tringelt“ jste Vy dali zubaři, instalatérovi, bankéři, zdravotníkovi a mnohým jiným, které jste potřebovali? Jo žádný? Ale oni pro Vás také se samozřejmostí vlastní odvedli práci! Prosím na zahraničí nekoukejte. Když někdo něco dělá špatně tak to také budete dělat špatně? A to jen proto, že to tak dělají třeba v zahraničí? Ono jinak by se dalo i toto nazvat úplatkem. Bezdomovci žebrají, nebo jen chtějí „tringelt“? Ne, nemyslím si, že míchám dohromady hrušky s jablky. Stále hovořím jen o penězích navíc! Jinými slovy o veřejných úplatcích. Jo Vy to nepovažujete za úplatky páni číšníci? Pan majitel s tímto příjmem počítá, a proto máte nízký plat? Tak je opusťte. Nechte je v tom samotné, ať si poradí. Jo že budete muset páni restauratéři zdražit? Ale, ale. Máme zde tolik vyhlášených odborníků. Že by Vám neporadili?